zaterdag 16 april 2011

The Insiders: Soyjoy

Misschien hebben jullie al van The Insiders gehoord. Dit is een mond-tot-mond reclamenetwerk waarbij je als eerste nieuwe producten kan testen. Het doet me een beetje denken aan het hostessenwerk dat ik een tiental jaar geleden deed. Toen liep ik ook weken rond met nieuwe producten die mijn familie en ik testten. Het enige verschil is dat ik nu niet met mijn autootje het hele land moet afrijden om in één of duister achtereind van het land de producten te gaan promoten in de plaatselijke Carrefour of Delhaize. Nee, voor The Insiders mag ik de promotie voeren vanuit mijn luie zetel, online of face-to-face.

Het eerste product dat ik mag uittesten, is SOYJOY, een Japanse fruitreep gemaakt met hele sojabonen die rijk zijn aan proteïnen, vezels, ijzer, antioxidanten en mineralen. De fruitreep is er in zeven smaken: bosbessen, sinaasappel, appel, banaan, aardbei, gojibessen en pruim. Ik had nog nooit van gojibessen gehoord maar het is best lekker. De smaak is een mengeling van kersen, dadels en frambozen. 34% tot 40% van de reep bestaat uit puur fruit en de repen bevatten enkel natuurlijke suikers. Klinkt als het perfecte tussendoortje, toch?!

Zodra ik de testdoos in huis had, ben ik aan het proeven geslagen. De eerste beet was op zijn minst gezegd vreemd. Ik dacht in eerste instantie dat de reep over datum was, zo droog en hard is de koek. De structuur van hele sojabonen is wennen maar bij de tweede reep was ik verkocht. De reep doet een beetje denken aan Grany's maar dan steviger van structuur, meer als opeengeperste Grany's. De fruitsmaak is bij de ene reep al beter proefbaar dan bij de andere. Mijn persoonlijke favorieten zijn bosbessen en appel.

Toch vind ik dit niet echt een ideaal tussendoortje. Ik vind de reep nogal klein, hij is 30 gram; niet bepaald maagvullend. Ik eet er dan ook meestal meerdere tegelijk waardoor het best calorierijk wordt. Met 430 kcal per 100gr loopt het snel op. De prijs blijkt te verschillen van verkooppunt tot verkooppunt en ligt tussen 1,50€ en 1,70€ per reep, wat het wel een heel duur tussendoortje maakt. Dat maakt de drempel voor mij wel heel hoog om SOYJOY zelf te kopen.

3 opmerkingen:

Elsemiek zei

Klinkt wel lekker.. Hoeveel kcal zitten er in een reep? En is het kunstmatig of natuurlijk gezoet?

Elsemiek zei

Ach.. weer niet goed gelezen: alleen natuurlijke suikers dus!

LilKim8 zei

Yep, alleen natuurlijke suikers en 430kcal per 100gr, een reep is 30gr, dus ruw geschat 140 kcal per reep. Het is idd wel lekker.