zaterdag 12 juni 2010

Wereldse kleuren

Het is de laatste weken heel stil geweest op deze blog, zeg gerust maar: muisstil. Ik heb daar een rock solid excuus voor: op 26 mei hebben mijn vriend en ik een huisje gekocht en de voorbije twee weken hebben wij dagen van tien uur gemaakt om de vier belangrijkste kamers - woonkamer, keuken, slaapkamer en bureau - te schilderen, gordijnen op te hangen en het huis helemaal te kuisen. Ik zal er niet voor liegen: het is een zware zomervakantie geweest voor ons - op dag drie stond ik al te janken - maar het resultaat is om van te snoepen.

De woonkamerHet breedste deel van de woonkamer, dat eveneens naar het terras leidt. We hebben geen tuin-tuin maar een terrasje van ongeveer 25 vierkante meter waar we lekker van het zonnetje en bbq's kunnen genieten. Om de woonkamer te verven, maakten we gebruik van Levis' Colores del Mundo, meer bepaald drie kleuren van de Nepalcollectie, die je hier alledrie netjes naast elkaar kan zien. Het blauw geeft een leuk kleuraccent tegen het beige en het taupebruine.Via deze deur kom je vanuit de inkomsthal de woonkamer binnen. We hebben er voor gekozen om het blauw veelvuldig te laten terugkomen, misschien een beetje gewaagd voor sommigen - mijn broer moet er bv. heel erg aan wennen - maar I love it!Het smalste deel van de woonkamer, waar het taupebruin, beige en blauw weer samenkomen. Let vooral op de blauwe plint!De slaapkamerDe slaapkamer bestaat uit twee delen: het dressinggedeelte achter de boog en het slaapgedeelte voor de boog. De witte kast hebben de vorige eigenaars laten staan. Ik wil deze snel vervangen door een open dressing en dan gaat ook het tapijt van de vloer en maakt het plaats voor kliklaminaat. Dit gedeelte hebben we ook nog niet geschilderd, dat wordt samen met de open dressing geregeld.De boog en de accentmuur werden geschilderd in de Intensivekleur van Kenia, het beige is de Purekleur van Nepal, zoals beneden in de woonkamer.

De bureau

This is where the magic is gonna happen! Volgens het kleurenboekje van Brico is blauw de kleur van de inspiratie. Daarom vroeg ik mijn vriend om drie muren van de kamer blauw te schilderen en de muur van het raam in de taupebruine kleur van de woonkamer, beide kleuren komen weer uit de Nepalcollectie van Colores del Mundo.

De keukenIk ben helemaal gek van de keuken! Bij een vriend zagen we een lichtgroene kleur in de kinderkamer en we besloten prompt om de keuken in eenzelfde groen te schilderen. We kozen voor avocadogroen van Levis, de enige kleur die niet uit de Colores Del Mundo-collectie komt. We vonden de kleur bij De Verfkerk in Schoten en wisten direct dat dit dé kleur was. Wie in de buurt van Schoten woont, moet zeker eens een bezoekje brengen aan De Verfkerk, zij verkopen alle verf met kortingen. Deze kleur kwam met 40% korting! Je vindt er niet alle kleuren maar als je het nog niet weet of je zoekt een gewone witte verf, dan is dit het beste adres. Voor een klein prijsje ben je gesteld.We hebben alle oude, houten handvaten van de keukenkasten vervangen door zilverkleurige handvaten. Zo kreeg de keuken een meer moderne toets. Voor 5 euro per twee handvaten kan je je keuken zo heel goedkoop upgraden.Zoals je hier kan zien, bevindt de keuken zich op de eerste verdieping, naast de badkamer. De keuken is groot genoeg om een eettafel te plaatsen, dus we zullen hier veel tijd doorbrengen. Dat vind ik helemaal niet erg, de keuken is momenteel mijn favoriete ruimte met dat Zuiders kleurtje.

Nog iets waar ik helemaal gek op ben: het kruidenrekje. Ik heb dezelfde grote potten voor suiker en koffiepadjes. In deze potjes komen mijn gedroogde kruiden. We hebben ook besloten om een deel van de grond rond het terras om te bouwen tot kruidentuin. In één van onze vorige appartementen hadden we ook een kruidentuin met o.a. rozemarijn, basilicum en munt en eerlijk gezegd mis ik dat wel.

De badkamerIn de badkamer moesten we niet schilderen aangezien die volledig betegeld is. Wel hebben we gordijnen gehangen: de badkamer geeft uit op de straatkant en ik heb geen zin om de hele straat mijn naakte zelf te laten bewonderen. Het systeem van de gordijnen - dat we trouwens ook in de woonkamer hebben gebruikt - heet Kvartal en kan je vinden bij Ikea. Je koopt een gordijnroede met één of drie rails en je koopt paneelgordijnen van 60cm op 300cm. De bedoeling is dat je de gordijnen zelf op maat snijdt en in elkaar knutselt; simpel en toch mooi.De badkamer heeft een bad en een douche, ze worden van elkaar gescheiden door een wand met "gaten" in. In deze "gaten" komen rieten mandjes te staan met mijn spulletjes in.

Volgende week verhuizen we eindelijk en zullen we kunnen genieten van al ons gezwoeg.
Wat vinden jullie van de kleuren? Jullie smaak of helemaal niet?

8 opmerkingen:

IT-GIRL zei

Het ziet er prachtig uit! Proficiat met jullie stulpje!

LilKim8 zei

Merci Kim!

Lisanne zei

Wauw kim wat een schitterend huis hebben jullie gekocht. Geweldig!

LilKim8 zei

Bedankt Lisanne, ik ben er ook heel blij mee!

Inge en Steffen zei

oh super leuk zeg, en die kleuren zijn echt zalig! Proficiat!
Onze bouw is gisteren opgeleverd, dus binnen dit en een week of vier gaan we verhuizen, spannend...

LilKim8 zei

Thanks! Ik ben ook helemaal gek van de kleuren, heb er alleen nog niet van kunnen genieten met die verhuis :s
Veel succes met de verhuis! De onze was zwaar, alles staat nog in dozen en het vorige appartement moet nog in orde worden gemaakt. Maar leuk is het wel, in je eigen huis trekken.

Margo zei

Wauw dat ziet er mooi uit! Leuk dat blauw met beige. Mooie badkamer ook. Jullie worden vast erg gelukkig in dit huisje!

Anoniem zei

Heel mooi werk! Ik heb zelf ook de kleuren van Colores del Mundo gebruikt. Meer bepaald Nepal voor de living/keuken en Monaco voor de slaapkamer.

Hier vind je een foto van het resultaat van de Nepal kleurtjes:-)

http://www.xead.nl/schilderen-voor-dummies