woensdag 21 april 2010

Pasta en Vino

Ik ga ongelooflijk graag eten. Wat is er nou leuker dan bediend worden op je wenken en op je luie kont kunnen genieten van een heerlijk hapje en drankje?!

Dit weekend was mijn vriend jarig en we besloten een nieuw concept in Antwerpen te gaan checken. Op de hoek van de Pelgrimsstraat en de Oude Korenmarkt vind je nl. Pasta-Hippo-Vino, een pastarestaurant dat origineel is door zijn wijnbar.

Het gezellig donkerbruine interieur met het gifgroene barmeubel nodigt je uit om binnen te stappen in de bar. Als je doorloopt, kom je op je rechterkant een gang tegen die je naar het restaurant voert. Het was zaterdagavond, dus steendruk. We lieten onze reservatie achter bij de baliejuffrouw - voor twee personen namen ze nl. geen telefonische reservatie aan - en we zetten ons terug in de bar waar we alvast een aperitiefje namen. De bar doet denken aan een Parijse kroeg en een dj versterkte dat gevoel nog door loungemuziek à la Saint Germain des Près Café te draaien. Hoewel het in het begin vreemd was om het aperitief niet aan tafel te nuttigen, beviel deze werkwijze me achteraf bekeken wel.

Na ongeveer drie kwartier - en twee cava's *hik* - werden we door de baliejuffrouw opgehaald en konden we aan tafel. Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden, kan je enkel pasta's eten. Als voorgerecht nam mijn vriend het geroosterd brood met huisgemaakte tapenades en ik koos een zoete peper gevuld met olijventapenade en belegd met ansjovis. Ons hoofdgerecht bestond uit spinazierolletjes met een overheerlijke parmesansaus en een tagliatelle met San Danieleham, vijgen (welgeteld één in vier gesneden, de enige tegenvaller van de avond) en een saus van roomboter. Om je vingers bij af te likken!

En dan de wijnbar. In de bar en in het restaurant bevindt zich een muur waarin flessen wijn achter glas staan uitgestald. Je koopt een soort kredietkaart met 30€ of 50€ krediet en kan dat bedrag opkopen aan de wijn. Je steekt de kredietkaart in een gleuf, kiest een wijntje uit en geeft aan of je een proefglas (3cl), een half glas (8cl) of een vol glas (16cl) wil. Elke wijn heeft zijn eigen prijs en natuurlijk geldt hetzelfde voor elk soort glas. Zo kan je de hele avond dezelfde wijn drinken of alle 32 wijnen uitproberen; het is maar wat je zelf wil.

Ik vind dit een origineel concept en heb echt genoten van het diner; dit is een echte aanrader!
Kende jij Pasta-Hippo-Vino al?

Geen opmerkingen: