maandag 1 februari 2010

Woondromen met Bretz

Sinds begin dit jaar zijn mijn vriend en ik op huizenjacht. We wonen nu al zes jaar samen in een huurappartement en het is hoog tijd om iets van onszelf te kopen ipv de huisbaas rijker te maken. We hebben niet zo heel veel eisen voor onze nieuwe woonst: badkamer en keuken moeten in orde zijn, er moet een zuidgerichte tuin zijn (in de zomer woon ik in de tuin, dus ik wil wel zon hebben als ik 's avonds thuis kom) en er moeten drie slaapkamers zijn - één als masterbedroom, de andere twee worden bureaukamers - nee, dat worden nooit kinderkamers, ik hou niet van kinderen, remember. Ik kijk er heel erg naar uit om terug een eigen hobbykamer te hebben, een plek van mezelf waar ik kan doen en laten wat ik wil en waar ik me eens kan terugtrekken als het nodig is. Ik heb al zes jaar geen eigen plek in huis en geloof me, ik mis het vreselijk.

Het huis hebben we nog niet gevonden - er zijn al wel enkele kanshebbers gepasseerd maar wegens omstandigheden bleken ze toch niet voor ons weggelegd - maar ik weet al wel ongeveer hoe mijn bureau slash hobbykamer er zal uitzien. Sowieso ga ik mijn donker eikenhouten bureau bij mijn grootvader halen. Aan dat bureau heb ik in mijn jeugd ettelijke uren doorgebracht en dat wil ik gewoon terug. Er zitten veel schuiven en legplanken in waar ik veel papier (lees: manuscripten) en ander hobbymateriaal in kan stockeren. Als ik mijn materiaal voor het kralen daar niet in wegkrijg, wil ik ook nog een houten kastje daarvoor, zo eentje dat afgeschuurd lijkt. Daarnaast wil ik een barokke beautytafel, zo een witte met veel krulletjes en decoratietjes, met een grote spiegel en laden. En als laatste wil ik een chaisse longue, je kent het wel: een zetel met één armleuning en een barok aandoende rugleuning waar je je Marlène Dietrich-gewijs in kan vlijen.

Gisteren was ik in De Drie Piramiden omdat mijn moeder nog een vitrinekast zoekt. Ik kon het niet laten om zelf ook rond te kijken en kwam het merk Bretz tegen met prachtige zetels. Een kleine waarschuwing: de meubelen zijn ontzettend kitscherig. Voor mijn gewone interieur vind ik dit echt niets - en ik denk niet dat mijn vriend het zou toestaan - maar voor mijn hobbykamer vind ik het echt perfect. Heeeere's the eyecandy!

Deze vind ik echt prachtig. Je kan er bijna met twee personen inzitten, zo breed is de zetel. Het lijkt me heerlijk om hierin een boekje te lezen en van een glaasje wijn te genieten.

Deze is ont-zet-tend groot. De zetel is gemakkelijk twee meter breed, zonder overdrijven. De glanzende knopen zijn "Swarovski"-parels. Kitscherig maar wel leuk. Deze zal helaas wel te groot zijn voor mijn hobbykamer.
Deze vind ik ook heel vrolijk, met die kussens in de vorm van bloemen.
Ook een relaxzetel maar dan veel strakker en minder kitscherig dan de rest van de collectie. Deze is ook een kanshebber voor mijn hobbykamer.

Deze doet mij heel retro aan. Ik vind het geweldig. De zetel is ook weer heel ruim, een echte blikvanger in je woonkamer maar wederom te groot voor mijn toekomstige hobbykamer.

Dit is mijn favoriet, een chaisse longue zoals ik het bedoel. Ik vind zelfs de kleur geweldig.


Kenden jullie Bretz? Vallen de meubelen bij jullie in de smaak?

2 opmerkingen:

Inge en Steffen zei

Super die meubelen, nu we aan het bouwen zijn, zal ik daar zeker eens gaan zien, want ik zoek een mooie zetel om in onze keuken te zetten, die rode 'ligzetel' zou perfect zijn!

Hehe, wij hebben dus ipv kinderkamers ook een bureau en een logeerkamer, zo zijn ze bij ons gedoopt

LilKim8 zei

Ondertussen hebben we een huis gevonden met maar één extra kamer en dat wordt de bureau. Iig zullen het NOOIT kinderkamers worden :P

Ik hoop dat je iets naar je zin vindt, moet wel waarschuwen dat de prijs waanzinnig is.