donderdag 25 februari 2010

Hellmonth

Dat is de enige goede benaming voor de afgelopen maand. Wat een vreselijke maand was februari 2010! En helemaal in het teken van de huizenjacht.

Nadat we begin deze maand zijn teruggekeerd naar het eerste huis dat we in januari hadden bekeken, besloten we er een bod op te doen. Het huis was volledig in orde, buiten wat plamuur- en schilderwerk, het enige probleem was dat er maar één extra bureaukamer was. Na wat gebrainstorm besloten we dat dat toch maar moet volstaan maar dat het dan wel hoofdzakelijk mijn schrijfkamer wordt. Het bod werd binnen tien minuten door de verkoper aangenomen. En toen begon mijn vriend zijn "mayonaise" te werken. Een week lang zat hij in twijfel: "We gaan te veel betalen", "het is toch niet zoals ik wil", ... Een week lang praatten we uren met elkaar, belden we notarissen af om te horen of we niet onder het bod konden uitkomen (de makelaar wilde ons nl. niet laten gaan). Daarnaast deed de makelaar ook nog moeilijk over de opschortende voorwaarde voor het bekomen van de financiering die in het compromis moest komen te staan (onthoud dit goed, dames en heren, deze MOET je altijd laten opnemen in je compromis, doe dit niet en je kan niet aan een lening geraken, moet je een schadevergoeding van 10% van het bod betalen!). Gelukkig hadden we zelf een notaris onder de arm genomen, die zette de puntjes op de i naar de makelaar toe.

Uiteindelijk zijn we vrijdag 11 februari de aankoopbelofte gaan tekenen. En dan begon deel twee van de stress, een lening zien te regelen. We namen vorige week twee dagen vrij om wat te gaan bankshoppen maar dit pakte helemaal anders uit dan gedacht. Omdat we eind maart een voorschot moeten betalen en we willen dat de bank dat voorschiet, werden we in veel banken raar bekeken. Bij Argenta stonden we zelfs na vijf minuten buiten omdat ze dat voorschot niet konden regelen. Volledig in paniek zijn we naar een filiaal van onze eigen bank gereden, waar ik in een huilbui ben geschoten van de stress en mijn vriend die maar bleef doordrammen dat het nooit ging lukken. Wat een stress! En uiteindelijk bleek het allemaal voor niets want gisteren kregen we van onze eigen bank het verlossende bericht dat de lening wordt goedgekeurd! Hehe, wat een opluchting. Dat wil zeggen dat we rond begin juni de akte laten verlijden en we eigenaar zijn van ons eigen stekje! Eindelijk gedaan met de huisbaas rijk maken :D

Kwam ook nog bij dat ik vorige week ziek ben geworden tijdens mijn twee dagen vakantie (en nu nog niet veel beter ben), mijn bazin een gesprek met mij heeft gehouden over mijn werkmotivatie, ik zonder benzine ben gevallen in het midden van Nederland, we nog wat problemen hebben gehad met een alcoholcontrole, ik door de sneeuw een keer vier uur onderweg ben geweest naar het werk, mijn vriend een auto heeft geraakt bij het slippen op de sneeuw, het twee jaar geleden was dat mijn bomma gestorven is, ... Nou ja, je begrijpt wel dat ik deze maand niet echt in een blogbui was. Maar daar komt nu verandering, dus kom zeker nog eens terug!

2 opmerkingen:

ambiesch zei

Wat is dit een leuk blog zeg! Ik kom vaker een kijkje nemen! Keep it up! :)

LilKim8 zei

Wat een lieve reactie! Ik ben eigenlijk al weken aan het overwegen om deze blog op te doeken, wat gek dat er dan net zo'n reactie komt :)