woensdag 24 juni 2009

Het festivalseizoen is begonnen!

Zomer: dat is zon, goede concerten op een wei ergens in het land, veel drinken en schreeuwen, shaken, headbangen (voor de liefhebbers) en weinig slapen. Zaterdag trapte TW Classic het festivalseizoen op gang. De foto's bij deze post zijn dan ook van vorige zaterdag (ik ben de brunette met de zonnebril op haar hoofd).

Voor diegene die denken dat de classic staat voor oudjes uit de muziekwereld kopieer ik even de uitleg van de officiële website:
"TW Classic is een festival naar een klassiek en beproefd recept. Het grijpt terug naar de formule die in Werchter gangbaar was tot 1994. Te weten: a) een mooie weekenddag bij het begin van de zomer, b) een festivalterrein met 1 podium, c) een fijn en uitbundig publiek en d) een selecte groep van Grote Namen met een loopbaan. "


Vooral het optreden van Moby was fantastisch. Hij speelde heel veel van zijn cd Play, wat na al die jaren nog altijd mijn favoriet is. Zelf kan hij niet echt zingen maar de mooie negerin die je hierboven ziet, heeft een nachtegalenstem en bracht het haar op mijn armen recht omhoog. Hij bespeelt wel de gitaar, de synthesizer en tamboerijnen. Ik heb gesprongen, geshaked, gezongen en ook bijna gehuild (Why does my heart feel so bad? is telkens weer de boosdoener).

Duffy, Keane, Depeche Mode (foto hieronder) en Basement Jaxx vulden de rest van onze dag.


Nu zaterdag gaan we het feestje nog eens dunnetjes overdoen maar dan blijven we wat dichter bij huis. Op het Nieuw-Zuid in Antwerpen vindt namelijk het Summerfestival plaats. Er zullen verschillende podia te vinden zijn en muziek voor ieders smaak. Zo kan je er de commerciële Belgische scène vinden (denk aan Milk Inc., Lasgo en Sylver) maar ook dj's van allerlei allooi. Tickets zijn 25€ in voorverkoop en 30€ aan de deur.

Geen opmerkingen: