woensdag 10 juni 2009

Focus on Fashion

Sinds eind april 2009 kan je een nieuw modetijdschrift vinden in de krantenwinkel: Label.Fashion Focus. Het tijdschrift wil de diepgang en de kritische kijk van het modevakblad Label.Profashionals naar een groter publiek brengen. Ze brengen het verhaal achter een merk, een blik in de toekomst, een kijkje achter de schermen van de modeindustrie, bref: alles wat je al eens wilde weten maar niet in de gewone modebladen te lezen kreeg. Het is een driemaandelijks magazine en verschijnt zowel in een Nederlandstalige als in een Franstalige versie.

Ik heb de eerste versie mogen lezen en moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Het tijdschrift heeft een matglanzende cover waar slechts het logo en een quote op te lezen is (zie hierboven). De dikte is ideaal: met 66 pagina's is dit tijdschrift net dik genoeg om je een avondje informatieve ontspanning te bieden. Binnenin vind je verschillende reportage over o.a. denim en het maken van schoenen. Je krijgt veel achtergrondverhalen van - voor mij onbekende maar zeer interessante - merken. Enkele fotoshoots en een dossier over Cross-Over vervolledigen het eerste nummer.

Om de tijd tussen de verschillende nummers te overbruggen, kan je een kijkje nemen op de site van dit eigenzinnige modetijdschrift. Hier vind je nog meer informatie over de modeindustrie en er worden dagelijks meerdere artikelen toegevoegd. Zeker een bezoekje waard!

2 opmerkingen:

Stephanie zei

Thanks Kim voor je superlieve bericht! We hopen dat we je in de toekomst nog kunnen inspireren via website en magazine!
Love,
Stephanie

LilKim8 zei

Geen probleem hoor. Jij nog bedankt voor de cover. Ik hou jullie site zeker in de gaten!
Liefs, Kim