zondag 8 februari 2009

Gezocht: Pigments

Ik ben al een paar maanden pigments/minerale of losse oogschaduw aan het zoeken en daarvoor heb ik al zowat elke site die pigments verkoopt van onder tot boven uitgeplozen. Het is een echte queeste geworden om goede pigments en een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden en in deze post wil ik jullie mee op stap nemen langs de sites die mijn aandacht hebben gekregen.


Nonpareilboutique: Hier worden de 24 pigments van NYX oftewel NYX ultra pearl mania eyeshadow verkocht, die qua kwaliteit worden vergeleken met MAC maar een heel stuk goedkoper zijn. De pigments kosten hier $1.25, wat neerkomt op minder dan €1 per stuk. Helaas kan ik niet terugvinden hoeveel er in zo'n potje zit maar ik dacht bijna 2gr (correct if I'm wrong). Ik zou graag de hele collectie kopen, zo heb je tenminste wat keuze; dit geeft een totaal van $30, best een redelijke prijs. Maar dan komt de verrassing van de dag: de verzending naar België kost $28.99! Daardoor wordt de prijs van je bestelling ineens hard de hoogte ingejaagd, waardoor je goedkope pigments ineens dubbel zo duur zijn. Wat een afknapper! Daarbij, op eBay kan je lots van NYX kopen voor €30 voor de hele collectie + verzending. Dat heb ik zelf een half jaar geleden ook gedaan maar door een spijtige speling van het lot (mijn verzendadres bij eBay stond nog op mijn oud adres en ik had dat te laat opgemerkt) heb ik de pigments nog altijd niet ontvangen en ook de verkoper beweert dat ze het pakje nog altijd niet heeft terug gekregen. Echt balen: €30 kwijt en niets voor in de plaats gekregen. Maar ik blijf hopen dat het nog goed komt.


Lumiere Cosmetics: Lumiere heeft 141 eyepigments in zowat alle kleuren van de regenboog. De grote potjes van 2 gr kosten €5.49 en samples van 1/4 tsp. worden in potjes verstuurd voor €1.96. Ze hebben ontzettend mooie kleuren waarvan je ook swatches kan vinden op de site (onderaan bij de hoofdpagina van pigments vind je een paar foto's, als je er op klikt, worden ze vergroot en kan je de swatches bekijken). Verzending kost tussen €3.92 en €21.16, afhankelijk van welke methode je kiest. Jammer genoeg kan je deze informatie niet gewoon op de site vinden (of ik moet erover hebben gekeken) maar moet je eerst een bestelling nabootsen, waarvoor je je ook moet inschrijven op de site. Wat een rompslomp! Tip: De prijzen staan oorspronkelijk in dollars vermeld maar als je naar beneden scrolt en op International klikt, kan je in het volgende scherm de valuta aanpassen.


Coastal Scents: De minerale oogschaduw van Coastal Scents (ja, die van de mega-oogschaduwpaletten) komen in 75 verschillende kleuren. Ze kosten $7.95 voor 2gr en je kan helaas geen aparte samples kopen, ook vind ik ze niet terug tussen de kits. Ook op deze site is informatie over verzending ver te zoeken en moet je je registreren alvorens je een bestelling kan plaatsen. En dan ontdek je dat verzending tussen $5.20 en $48.85 kost. Omdat ik op zoek ben naar samples valt deze site voor mij sowieso af.


Everyday Minerals: Hier vind je een zeventigtal kleuren, sommigen zijn LE, andere zitten al jaren in het assortiment van EDM. De kleuren zijn onderverdeeld in matte, pearl en shimmer. Als je met je muis over een kleur gaat, opent er een box met daarin informatie over de kleur en geeft je tips voor het gebruik, heel handig. Voor $2.5 kan je een sample kopen en voor $6 heb je de volledige minisize. De producten worden verkocht naar inhoud van de potjes en niet volgens gewicht: een sample is de inhoud van een 5ml potje en een mini is de inhoud van een 10ml potje. Best een goede prijs-gewichtverhouding. Ook bij EDM moet je jezelf registreren voor je een bestelling kan maken en is er geen informatie te vinden over verzendkosten (wat is dat toch met die sites?? Of ben ik blind aan het worden?). Het bedrag is afhankelijk van het gewicht van je bestelling en EDM gebruikt de normale tarieven van USPS (tussen $3.80 en $41.95).


Pure Luxe Cosmetics: Pure Luxe heeft waanzinnig veel kleuren oogschaduw, ik begin gewoon niet aan de telling. Je kan je op de site vergapen aan een paar honderd pigments in alle kleuren en shades die je je maar kan voorstellen. Je kan kiezen tussen een sample (1/8 tsp.), een potje met sifter van 5gr of een potje met sifter van 10gr. De prijzen zijn respectievelijk $1, $5 en $9.50. De verzendkosten zijn lekker overzichtelijk en niet duur:
$0.01 - $9.99: $3.50
$10 - $49.99: $6
$50 - $99.99: $8
$100 - $199.99: $10
+$200: $15

Tip: De Kaleidoscope-collectie (zie foto hierboven) is prachtig! Heb onlangs zelf vier kleuren besteld en ze zijn echt supermooi! Naargelang het licht verandert de kleur van de oogschaduw, zo leuk. Binnen anderhalve week had ik ze trouwens binnen, ze zijn nog snel ook. Een aanrader!


Alima Pure: Hier kan je minerale oogschaduw vinden in Luminous Shimmer, Pearluster en Satin Matte. Voor een fullsize van 2.5gr betaal je $9, voor een sample $1 maar ze vermelden er niet bij hoeveel daar in zit (petite jar, zeggen ze maar wie weet hoeveel daar in zit). Verzendkosten zijn $12.30, voor orders boven $65 betaal je maar $7.50.


Fyrinnae: Hier wilde ik ook een stukje over schrijven omdat hun oogschaduw niet duur is ($1.75 voor 1/8 tsp en $5.95 voor de fullsize) en de verzendkosten gratis zijn bij een bestelling van meer dan $20. Maar! Hun oogschaduws zijn helemaal geen pigments of minerale oogschaduw lees ik hier! Jammer, want deze site had tot nu mijn voorkeur maar ik wil dus weldegelijk minerale oogschaduw, dus valt Fyrinnae weer af. Hmm, nu begin ik te twijfelen of het bij de rest ook gewoon losse oogschaduw of weldegelijk minerale oogschaduw is, toch bij Coastal Scents.


The Body Needs: The Body Needs verkoopt MAC-pigments, zeer geliefd onder beautylovers, voor de prijs van $1.79 voor 1/4 tsp. Momenteel loopt er een actie waardoor je voor bepaalde pigments maar $0.99 betaalt. Je bestelling wordt flat rate verzonden, kosten: $5.95. Er is best veel keuze, meer dan honderd kleuren maar ik vind de site niet echt aangenaam om te bekijken.


Make-up Geek: Marlena van Make-up Geek geeft niet alleen tutorials en make-uptips maar verkoopt ook pigments. Er zijn een kleine 60 MAC-pigments die ze verkoopt aan $2.69 à $3.49 voor 1/4 tsp. Daarnaast heeft ze ook 21 Ben Nye Pigments voor $1.89 per 1/4 tsp. Deze pigments worden vergeleken met MAC en zijn eigenlijk bedoeld als theatermake-up. Verzending gebeurt met USPS en de kosten zijn tussen $5 en $30.


Taylormade Minerals: Taylormade Minerals heeft véél verschillende kleuren in alle mogelijke shades. Ze worden verkocht in 5gr potjes (1 à 2gr), een sample potje (hoeveelheid niet aangegeven) en een sample zakje (1/4 tsp.). De minerale oogschaduw kost respectievelijk $5.50, $1.50 en $1. Je kan op de site ook wet/dry swatches zien van alle kleuren, daarvoor moet je gewoon op het plaatje van de kleur klikken en dan krijg je een pop-up. Verzendkosten bedragen tussen $1.75 (voor alleen zakjes), $2.85 (voor alleen potjes) en $30.


Meow Cosmetics: Bij Meow Cosmetics vind je verschillende collecties minerale oogschaduw die elk worden verkocht aan $10.25 voor 2gr in een 10gr sifter potje en $1 voor 1/8 tsp. in een zakje; de VandalEyescollectie kost $7 voor 6gr potje en $1 voor 1/16 tsp. - die lijkt mij de leukste collectie. Elke collectie bestaat uit een 20-tal oogschaduws. De verzendkosten worden bepaald door het aantal producten dat je bestelt en gaat van $8 tot $34.95. Bestellingen boven $200 worden gratis verzonden.


M*A*D* Minerals: Hier vind je geen minerale oogschaduw maar Multi-use loose mineral pigment mica powder. Pff, een hele mondvol! Maar het komt op hetzelfde neer. Ook hier weer tientallen kleuren om uit te kiezen. Je kan kiezen tussen 1/4 tsp. in een zakje of een potje, een potje van 5gr, 10gr en 20gr. Ze kosten respectievelijk $2, $2.25, $5, $7.50 en $10.50. Voor verzending wordt beroep gedaan op USPS en de kosten bedragen $6.50.


Lure Beauty: De oogschaduws staan hier goed verstopt, het duurde bijna vijf minuten voor ik ze vond. Eens gevonden krijg je tientallen kleuren te zien die je in drie hoeveelheden kan kopen: 1/8 tsp. ($1.90), 1/2 tps. ($3.80) en 1.5gr ($6.99), allemaal verpakt in een sifter potje. Onderaan de pagina vind je ineens een selectie van brushes die goed gebruikt kunnen worden met de pigments, van een goede marketing gesproken ;) Voor de verzending worden de standaardtarieven van USPS gebruikt.


Zo, dat is een hele boterham geworden. Ondertussen heb ik nog altijd geen keuze gemaakt. In eerste instantie wilde ik bij Fyrinnae bestellen maar nu ik zag dat het geen minerale oogschaduw is, zie ik daar van af. Als ik dit lijstje bekijk, dan gaat mijn voorkeur naar Pure Luxe Cosmetics en Everyday Minerals. Maar ik ga het nog eens rustig op mijn gemak bekijken, want eigenlijk is dat kijken toch een onderdeel van het plezier van het bestellen :)
Heb jij ervaring met één van de shops en naar welke shop gaat jouw voorkeur?

Geen opmerkingen: