dinsdag 6 januari 2009

Marlena, de makeup geek

Marlena is een jonge vrouw uit Michigan die helemaal gek staat van make-up. Deze gekte heeft ze een uiting gegeven in de vorm van een site: Makeupgeek (bron foto). Dit is echt een zeer mooie, professioneel uitziende en volledige site die dagelijks wordt geüpdate. Je vindt hier echt honderden looks mét tutorial (waarin Marlena altijd vrolijk en veel babbelt en owja, check het leuke behangpapier!). Het leuke bij de tutorials is dat Marlena altijd aangeeft welke producten ze heeft gebruikt én een link plaatst naar een site waar je deze producten kan kopen, dat kan eBay of Sephora zijn maar evengoed (voor mij nog) onbekende sites die je dan weer kan leren kennen.

Onder het kopje Idea Gallery heeft Marlena alle kleuren en merken die ze in haar filmpjes gebruikt gecatalogiseerd. Als je op een kleur of merk klikt, krijg je een overzicht van alle filmpjes waarin de kleur of het merk wordt gebruikt. De beginpagina van het kopje Swatches ziet er hetzelfde uit als die van Idea Gallery maar als je doorklikt, zie je de swatches (op haar vingertop) van het gekozen merk of kleur met onderaan telkens een link naar een site om de make-up te kopen.

Daarnaast zijn er ook nog artikels&reviews en natuurlijk (zoals elke zichzelf respecterende site) een forum. Maar wat Marlena's site extra bijzonder maakt tov andere beautysites is dat zij een winkel heeft waarin ze de producten die ze zelf gebruikt ook verkoopt. Je kan er zowat alles vinden, gaande van MAC-samples, NYX make-up over lippenstift tot zelfs kwasten. Persoonlijk vind ik de prijzen precies wat hoog liggen, zeker voor de MAC-samples (die je voor bijna een dollar minder kan kopen bij The Body Needs). De verzending gebeurt met USPS en de verzendkosten zijn afhankelijk van je gekozen producten.

Geen opmerkingen: