vrijdag 5 september 2008

Vrouwenverminking: Breast Ironing

Dat de man elke 27 seconden aan seks denkt, weten we allemaal, zelfs zonder wetenschappelijk onderzoek. Dat het volgens sommige culturen en religies de schuld is van de vrouw zelf, kunnen we merken aan de burka's en de verhalen over vrouwenbesnijdenissen. In Kameroen passen ze nog een andere techniek toe om er voor te zorgen dat de mannen hun apparatuur niet per ongeluk in de vrouwen hun vagina floept (mark the sarcasm), nl. breast ironing, oftewel het platstrijken van de borsten.

Met behulp van op het fornuis verwarmde spatels, kokosnootschelpen, stenen en andere hulpmiddelen worden de borsten van een meisje in volle ontwikkeling "gemasseerd", met de bedoeling de groei te stoppen. Op deze manier willen moeders voorkomen dat hun dochters vroegtijdig uitgehuwelijkt worden of het slachtoffer worden van verkrachtingen. Deze praktijk levert niet alleen fysieke als abcessen, infecties en cystes maar ook emotionele schade op. De moeders die de techniek toepassen, weten niet beter en denken dat het de enige manier is om mannen af te ketsen, zoals je in dit filmpje kan zien.

Wanneer gaan de mannen eens leren dat vrouwen meer zijn dan alleen seksuele objecten?! Wat mij betreft mag de avondklok terug worden ingevoerd... voor mannen! Als zij hun gerief niet in hun broek kunnen houden, moeten ze maar weg blijven van de "verlokkingen" in plaats van de schuld te steken op de vrouwen en hen te verplichten zich weg te steken. Steeds vaker ben ik beschaamd tot het menselijke ras te behoren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met je eens! Ik schaam me er vaak genoeg voor om bij het menselijk ras te horen. Waarom moeten vrouwen gestraft worden omdat mannen hun ding niet in hun broek kunnen houden en te laf zijn om dat toe te geven?! Moeders die dit hun kinderen aan doen ( breast ironing ) zeggen dat het voor hun eigen bestwil is omdat ze anders verkracht worden. Halloooo waar ligt het probleem dan?!? Mannen zijn oversekste dombo's