woensdag 16 juli 2008

Vrouwenverminking

Ik ben van mening dat een mens zijn ogen niet mag sluiten voor de gruwelijkheden in deze wereld. Zo ook met female genital mutulation.

Vrouwenbesnijdenis, en vrouwenrechten in het algemeen, liggen me nauw aan het hart; niet voor niets ben ik deze blog gestart met een post daarover. Het is gruwelijk dat jaarlijks drie miljoen (!) meisjes in de naam van traditie en cultuur worden besneden; niet besneden wil nl. zeggen dat een vrouw nooit een man / huwelijk zal vinden - zonder huwelijk beteken je niks in je maatschappij - en als verstoteling zal worden behandeld. Het gevolg is wel dat ze nooit genot zullen beleven aan seks, als ze zover tenminste geraken want een deel sterft ook aan de complicaties van de "operatie". Welke weg het ook opgaat, de meisjes zijn altijd de pineut :-s

Vanuit de Westerse wereld stijgt er steeds meer en meer protest op tegen deze misselijke traditie. Ook jij kan helpen door de petitie te ondertekenen. En als je durft en een sterke maag hebt, kan je op die site ook een filmpje van een vrouwenbesnijdenis bekijken. Gelukkig niet in close-up maar dichtbij genoeg om je de rest van de dag slecht te voelen en bevooroordeeld omdat je in het Westen bent geboren.

Geen opmerkingen: